Novi trendovi u grejanju – Infrared paneli

Za sve koje se greju na struju, dobra vest je da se pojavio efikasniji i zdraviji sistem zagrevanja prostorija – infrared paneli. Nova Infrared tehnologija emituje toplotu kao sunčevi zraci, što znači da zagreva objekte, predmete, ljude, a ne vazduh. Time omogućavajuća da toplota traje duže, a i da se postigne ujednačena temperatura u celoj prostoriji. Infrared sistem koristi manje energije od tradicionalnih grejnih tela, jer nije potrebno da su konstanto uključeni, kako bi održavali temperaturu.

6 PREDNOSTI NOVIH INFRARED PANELA

  1. Laka instalacija

Infrared paneli mogu da se montiraju na zid ili na plafon, a sama instalacija je jednostavna kao kada kačite TV, dok kablovi mogu biti sakriveni iza panela.

  • Potpuna kontrola grjanja

Možete lako kontrolisati temperaturu u svakoj prostoriji, kao i potrošnju električne energije putem termostata koji je obavezan prilikom ugradnje panela. Kod nekih proizvođača postoji i mogućnost kontrole putem posebne aplikacije na vašem telefonu, čak i kada niste u stanu.

  • Energetska efikasnost.

Troši manje električne energije jer toplota traje duže u prostoriji, a i potpuna je iskorišćenost energije u poređenju sa tradicionalnim grejnjim telima.

  • 100% Zdravo

Kako inrared ne greje vazduh, nema podizanja prašine i nečistoća, što je posebno korisno za ljude koji pate od alergija, astme ili problema sa disanjem. Dokazano je da i pomaže kod hroničnih problema sa pritiskom.

  • Nema održavanja

Kada jednom instalirate infrared panele, više nije potrebno nikakvo održavanje, samo uključite u struju i oni će besprekorno raditi iz godine u godinu.

  • Dizajn

Infrared paneli su izuzetno tanki i mogu biti od različitog materijala – metalni, stakleni. Pored toga postoji mogućnost i da se štampa na njima, pa umesto kao grejno telo može da izgleda kao slika na zidu.

Interesantno je da sa ovim sistemom grejanja možete da se opustite, jer ljudska koža je napravljena da upija infrared zrake i potpuno je bezbedno, UV zraci su ti koji mogu da budu štetni, ali ne i infrared. Infrard paneli su novina na našem tržištu, ali kao takve predlažemo da ih uzmete u obzir ukoliko razmatrate da zamenite trenutno grejanje ili planirate uređenje. 

Related posts

Kako rasporediti mesečne troškove

Osnovni troškovi života Jeste li ikada obraćali pažnju na što ide vaš novac? Radite svaki...

Nastavi čitati

Vodič za planiranje u vanrednim situacijama za menadžere i radnike na poslovnim objektima (COVID19)

Nakon što su vlade predstavile svoj plan za suzbijanje Korona virusa, nakon sve većeg broja...

Nastavi čitati

Šta sve može da utiče na niži račun za grejanje i na Vaše zdravlje

Kada se pomisli na zimu, uglavnom je prva asocijacija hladno vreme. A nakon toga ide...

Nastavi čitati
Pozovite nas!